Rágcsáló

Rágcsáló

Honnan tudhatjuk, milyen rágcsálóval állunk szemben, mikor a problémát ugyan érzékeljük, de a megoldás még várat magára?

A megkereséseink jó része úgy indul, hogy neszek szűrődnek be, károk keletkeznek a házban, melléképületekben, ne adja az ég, de akár a haszonállatokban is és felmerül az igény a gondok orvoslására, de ha nem tudjuk mi ellen van szükség orvoslásra, akkor nincs könnyű dolgunk.

Első körben azt szeretnénk elkülöníttetni a tulajdonosokkal, hogy rágcsálóról vagy kisragadozóról van szó. Ha az utóbbiakkal állunk szemben, akkor maximum élvefogó csapda jöhet számításba, hisz egy részük védettséget élvez, viszont az intelligenciájuk kimagasló, így a megfogásuk és biztonságba helyezésük nem a világ legegyszerűbb feladatai közé tartozik.

No, ha sikerült kizárnunk a kisragadozók jelenlétét, még mindig van pár rágcsálófaj, ami jelen lehet. A görényeink testi adottságai miatt kis csapatunk a patkányokra koncentráltan végzi tevékenységét. A náluk kisebb rágcsálók járataiba nincs esélye bejutni a legkisebb görénynek sem sajnos, pedig nagyon szívesen segítenénk olyan helyzetekben is.

Most már azt tudjuk, hogy csak a különböző patkányfajták ellen jelenthet megoldást a görényekkel végzett munka, de joggal merülhet fel a kérdés, hogy egy kevésbé szakavatott károsult, mivel tud megbizonyosodni a jelenlétükről? Nem is kell sokat törnie senkinek a fejét a megoldáson, mert erre is van bevált ötletünk. Ez nem más, mint a különböző rágcsálók által hátrahagyott végtermék. Az ürülékük ugyanis fajspecifikus és igen könnyen határozható, de ha mégsem lenne biztos benne a kedves megrendelő, akkor igyekszünk szaktanácsot adni fotók, kis videók alapján.

Keressenek bizalommal!
Állunk rendelkezésre az elérhetőségeink bármelyikén!