Kutyáink

Főoldal » Kutyáink
Patkányvadászat kutyával

Terrierek

Kutyákhoz fűződő emlékeink sokkal régebbre nyúlnak vissza, mint pusztán a patkányvadász kalandunk múltja. Mindannyiunk életében különleges helyet foglalnak el és bár ezen az oldalon a terriereké a főszerep, egy mondat erejéig azért hadd említsük meg, hogy barátságunk alapját magyar agarainknak köszönhetjük, de róluk bővebben az Álomfogó- és a Fényűző magyar agár kennelek hasábjain olvashattok.

Csapjunk is bele a közepébe! Amellett, hogy kiváló társak tudnak lenni a mindennapokban a terrierek, remek munkakutyák is. Sőt! Az igazi kiteljesedés, a mentális egészség elengedhetetlen része számukra a fizikai aktivitás mellett a szellemi is. Esetünkben ezt a fejben végzendő feladatmegoldást is kiválóan abszolváljuk patkányirtás közben.

 

Patkányfogó terrier munkatársaink

Mint minden munkakutya esetében, az ő képzésükkor is sok türelemre és gyakorlásra van szükség. De a velük töltött időt meghálálják a későbbiekben és mikor látjuk a csöpp kölyökből kibontakozó, hétről hétre magabiztosabban dolgozó kutyát, akkor a büszkeség érzése sem marad el.

Ezek a kutyák szeretnek megfelelni. Szeretik a mindennapi munkát, hisz számukra ez inkább kikapcsolódás és még véletlenül sem hasonlítható az emberek 8 órás gyári ténykedéséhez, sokkal inkább a hétvégék aktív kikapcsolódásához, amiket követően a mi lelkünk is feltöltődik egész hétre.

 

Breki tenyésztője: Szabó Tamás

Breki tenyésztője: Szabó Tamás

Tibike tenyésztője: Gyöngyösi Péter

Tibike tenyésztője: Gyöngyösi Péter

Garga Pitic tenyésztője: Gál Richárd

Garga Pitic tenyésztője: Gál Richárd

Pogácsa tenyésztője: Onáka Norbert

Pogácsa tenyésztője: Onáka Norbert

Rushill Clover tenyésztője: Martin Hulme, England

Rushill Clover tenyésztője: Martin Hulme, England

Kalács tenyésztője: Vass Róbert

Kalács tenyésztője: Vass Róbert

TB's Lego tenyésztője: Tomas Buchal, Csehország

TB′s Lego tenyésztője: Tomas Buchal, Csehország

Prüszök tenyésztője: ismeretlen

Prüszök tenyésztője: ismeretlen

Zara tenyésztője: Samu Zsuzsa

Zara tenyésztője: Samu Zsuzsa

Legtöbb négylábú kollégánk képzése már a kölyökkori oltások végeztével megkezdődött. Természetesen mindig csak olyan mértékig, amíg az életkoruk ezt lehetővé tette. Minden délután volt/van közös időtöltés, legyen bármilyen az időjárás. Eshet eső, hullhat hó, minket ez semmiben nem gátol. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy élnek még körülöttünk mindenféle haszonállatok, akik gondozása, etetése keretet ad a mindennapoknak és eközben jönnek velünk a kutyák is. Szépen megszokják azokat az állatokat, amiket semmilyen körülmények között nem bánthatnak és a közös kaland csak még mélyebbre fűzi a velünk való kapcsolatukat.

Vannak kutyáink, akik keresésben kiválóak, vannak akiknek a türelme tart ki hosszabb ideig és mindeközben mi igyekszünk az erősségeiket szem előtt tartva kooperálni velük, hogy mindenki abban bontakozhasson ki, amiben a legjobb, növelve ezzel a munkánk sikerességét és a kutyáink pozitív megerősítését a feladatok során.

A görényekre kollégaként kell tekinteniük minden helyzetben és ez alól senki sem kaphat felmentést, hisz ők is csapatunk részei és nem tehetjük ki őket felesleges kockázatnak egy kevésbé megbízható kutya mellett. (Ezért is szoktuk kérni a házigazdáktól, hogy minden esetben legyen megbízható helyre téve saját kutyájuk, bármennyire is igyekeznek bizonygatni ennek szükségtelenségét.)

Munkakutyák között létezve teljes az életünk és reméljük minél több szituációban, minél több sikeres patkányirtás alkalmával tudjuk majd megmutatni, mire képesek ügyes kis kollégáink!.