Görényeink

Főoldal » Görényeink

Patkányirtás vadászgörénnyel

Patkányirtás vadászgörénnyel

Vadászgörények

A görények esetében a domesztikáció sokkal alacsonyabb szinten van. Bennük nincs meg az az erős megfelelési kényszer, amit a kutyáinknál tapasztalunk. Önállóbbak, önfejűbbek, de pozitív megerősítéssel, jutalmazással ők is jól idomíthatóak.

Számukra alapösztönüknél fogva a patkány prédaállat, így ezt a részt nem kell tanítanunk nekik. Viszont a patkányvadászat praktikáit bizony illik gyakorolni, hogy minél több újabb helyzettel találkozva egyre rutinosabbá váljanak.

Vadászgörények

A saját magunk által kialakított pályákon már egészen fiatal koruktól kezdve bújhatnak, futkoshatnak, próbálgathatják hajlékonyságukat, fürgeségüket. Később ez kiegészül egyszerűbb vadászatokkal, majd elkísérnek minket első útjaikra, ahol gyakran előfordul, hogy nem adódik olyan szituáció, amiben biztonságosan bevethetőek lennének, de legalább az utazást szokják és az ezzel járó élményeket.

Fontos mindannyiunk testi épségének megőrzése érdekében, hogy mind kutyáinkat, mind pedig minket kollégaként fogadjanak el. Kedves kis ábrázatuk megtévesztő lehet a laikusok számára és talán kevesen tudják elképzelni, micsoda tűhegyes fogsor és erős harapóerő rejlik apró szájukban. Ha nem jó indulattal fordulnak felénk vagy kutyáink felé, bizony kellemetlen sérüléseket tudnak okozni, amit jobb megelőzni, mint később kezelésekre járni miattuk. Igyekszünk a legjobb kapcsolatot kialakítani velük pozitív megerősítésekkel és szerencsére ez jól szokott működni, de időre és türelemre itt is szükség van.

Minden nap úgy kelünk útra négylábú kollégáinkkal, hogy ugyanazzal a létszámmal és ugyanolyan egészségi állapotban szeretnénk később haza is érkezni. Ehhez a görényeknek kötődniük kell hozzánk. Történjék bármi, mi kell jelentsük számukra a biztonságot és a biztos vacsora forrását. Büszkék vagyunk rá, hogy nagyobb távolságról is behívható görények csapatunk tagjai, akik szerető hozzáállásukkal minden egyes alkalommal megerősítenek minket abban, hogy jó csapat vagyunk!

A görényeink létszáma újabb fiatalokkal bővült az elmúlt időszakban és bizakodva tekintünk a jövőbe, hogy legalább olyan jó kapcsolatot tudunk velük is kialakítani, mint a már gyakorlott kollégákkal!